Maar wat maakt een nagelsalon veilig? Kun je het zien door enkel naar binnen te kijken? Een schone vloer, apparatuur ziet er schoon uit, personeel is aardig. Dat moet in orde zijn, toch? Nou ja, niet altijd dus. In dit artikel een aantal dont’s voor het bezoeken van een nagelsalon!

1. Bezoek geen pedicure of manicure als je open wonden hebt. Open wonden kunnen ziektes opvangen.

2. Laat je nagelriemen niet snijden. Die barrière maakt het veel eenvoudiger voor bacteriën en schimmels om je systeem binnen te dringen. Als je je eigen gereedschap hebt meegenomen, kun je hier minder paranoïde over zijn. Of kies voor een gespecialiseerde nagelsalon zoals Nails by Sens!

3. Gebruik geen scheermes om eelt op je voeten te verwijderen. Een puimsteen of voetvijl is ongeveer zo hard als mogelijk is. Scheerapparaten zijn illegaal in nagelstudio’s in Amerika, want als ze verkeerd worden gebruikt (wat gemakkelijk is om te doen), kunnen ze je voeten permanent beschadigen of ernstige snijwonden veroorzaken waarbij zeer ernstige ziektes je lichaam kunnen binnendringen.

4. Krijg geen voetschimmel! Goed advies, zou je zeggen. Maar hoe, vraag je je misschien af. Zorg ervoor dat de nagelspecialist voor elke klant een nieuwe puimsteen gebruikt. Of soms nog beter: neem je eigen gereedschappen mee!

5. Gebruik je eigen gereedschap! Pedicure-instrumenten zijn goedkoop, nagellak is gemakkelijk te vinden en een paar euro besparen doet nooit iemand pijn. Wil je echter zeker zijn van een professionele behandeling? Dan raad ik wél een nagelspecialist zoals Nails by Sens aan.