Wie wilt er nu geen mooie nagels? Als nagelstyliste houd ik me elke dag bezig met het verzorgen en onderhouden van nagels. Nee, niet alleen het mooi maken van nagels behoort tot mijn werk, ook houd ik me bij Nails by Sens bezig met de goede verzorging van nagels. Maar hoe verzorg je nou een nagel op de juiste manier? Onder andere vijlen, nagelriembehandelingen en verzorgende cremetjes kunnen een goed effect hebben. Maar wist je dat ook je eetpatroon iets kan zeggen over hoe gezond je nagels zullen zijn?

De beste vitamines voor je nagels

Omdat het lichaam niet in staat is de meeste vitamines zelf aan te maken, moeten we deze uit onze dagelijkse voeding halen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld koolhydraten, vetten en eiwitten geven vitaminen ons geen energie, maar ze zijn wel super belangrijk voor een gezond lichaam. Wanneer we kijken naar de verzorging van nagels, staat vitamine B hoog op het lijstje. Zo is vitamine B8, ook wel biotine genoemd, belangrijk voor sterke nagels. Je vindt deze onder andere in orgaanvlees als nieren en lever, maar ook in eierdooiers, peulvruchten, pinda’s en rijst. Andere vitamine B-soorten die goed zijn voor de nagels, zijn vitaminen B2, B3 en B5, die je voornamelijk in brood, zuivel, vlees en groenten tegen zult komen.

Ook mineralen zijn van groot belang!

Naast vitaminen, zijn ook mineralen belangrijk voor sterke en mooie nagels. Wat denk je bijvoorbeeld van Calcium? Dit mineraal is essentieel als bouwstof van je nagels. Calcium vind je voornamelijk in melkproducten, groenten, peulvruchten en noten. Naast calcium zijn ook mineralen als zink en ijzer belangrijk voor sterke nagels. Zink komt op zijn beurt weer voor in kaas, brood, granen, noten, vlees en schelpdieren. IJzer zit vooral in rundvlees, bruine bonen, spinazie en appelstroop.

Kortom: ook je voeding kan je enorm veel helpen bij het hebben en behouden van sterke en mooie nagels! Wil je ze écht mooi laten maken? Kom dan eens langs bij nagelstudio Nails by Sens!